Behandelmethoden

Acupunctuur behandeling

De eerste afspraak duurt circa 75 minuten en bestaat uit een uitgebreid gesprek, het stellen van een diagnose, het opstellen van een behandelplan en een eerste behandeling.

De daarop volgende behandelingen duren gemiddeld 45 – 60 minuten. Anders dan vaak gedacht is acupunctuur vrijwel pijnloos. Wel kan er, zodra een naald is geplaatst, even sprake zijn van een doffe uitstraling. De meeste cliënten ervaren dit evenwel niet als pijnlijk. Angst voor naalden hoeft men dus niet te hebben. De super dunne acupunctuurnaalden zijn overigens steriel verpakt en zijn voor eenmalig gebruik.

Chinese massage (Tui Na)

Bij deze massage wordt vrijwel dezelfde diagnostiek gebruikt als bij acupunctuur. Chinese massage verbetert de gezondheid van de lichaamstructuur en het bewegingsapparaat. De behandeling heeft een goede invloed op het zenuwstelsel, zodat de levensenergie weer goed door het lichaam stroomt. Het werkt goed voor bijv. schouder-, nek-, en rugklachten, hoofdpijn, tennisarm, lage rugklachten met uitstraling naar de benen, etc.

U kunt ook een beroep doen op een anti-stress ontspanningsmassage.

Qigong

Qigong (spreek uit: Chi Koeng) is een verzamelnaam voor oefeningen en meditaties uit het oude China. Het is een bewegingsvorm die meer weerstand, vitaliteit en energie geeft. Qigong combineert beweging en meditatie, wat tot een diepe ontspanning, harmonie en innerlijke rust leidt. Door eenvoudige, kalme bewegingen worden energiebanen geopend, kunnen blokkades oplossen, en gaan het immuunsysteem en andere lichaamsfuncties beter functioneren.

U kunt deelnemen aan wekelijkse lessen op dinsdagavond.