Fijn dat u mij gevonden hebt, welkom op mijn site.

Mijn naam is Carla Mentink graag wil ik u vertellen waarom ik besloten heb mij te verdiepen in de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG) en mij heb laten scholen tot acupuncturist. Als kind ben ik opgegroeid op een vaste planten kwekerij waardoor ik dicht bij de natuur kwam te staan. Tevens raakte ik gefascineerd door de oplossingen die de natuur ons biedt in de vorm van geneeskrachtige planten.

In eerste instantie ben ik ook voor mezelf een kwekerij begonnen en inmiddels heb ik samen met mijn man ruim 30 jaar een vaste planten en kruidenkwekerij in Wilp. Door een ingrijpende ziekte binnen ons gezin bij een van onze kinderen, inmiddels gaat het weer heel goed met hem, ontstond de diepe behoefte om zelf in staat te kunnen zijn mensen te helpen bij hun herstel van klachten.

Na uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden op dat gebied, ontdekte ik dat de holistische denkwijzen van de traditionele chinese geneeswijzen het meest aansluit bij mijn eigen ervaringen en zienswijze. Zo ben ik de opleiding met veel enthousiasme de opleiding Acupuntuur HBO bij  Qing Bai Academie Chinese geneeswijzen begonnen, na overleg met het thuisfront .

Na 4 jaar hard studeren en een stage in Second People Hospital te Qingdao in China behaalde ik mijn HBO diploma Acupunctuur, in 2009. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder. ik heb de opleidingen Westers medisch HBO en Tuina massage voor acupuncturisten afgerond en ben ik bevoegd Chineng Qigong docent. In 2009 ben ik gestart met mijn eigen praktijk.