Chineng Qigong

Chineng Qigong is een efficiënte Chinese bewegingsvorm. Ontwikkeld uit 5000 jaar ervaring op het gebied van Qigong in combinatie met moderne medische inzichten heeft de Chinese overheid Chineng Qigong als de meest effectieve van de elf erkende Qigong vormen aangewezen. Dr. Pang Ming heeft deze Meditatie in Beweging ontwikkeld in 1964 en haar invloed op de gezondheid in meerjarige studies uitgebreid onderzocht. Hij is opgeleid in de Chinese traditionele geneeswijzen en is een westers geschoolde arts.

Chineng Qigong combineert beweging en meditatie, hetgeen tot diepe ontspanning, concentratie en innerlijke balans leidt. Door eenvoudige, kalme bewegingen worden, energiebanen geopend, kunnen blokkades oplossen en gaan het immuunsysteem en andere lichaamsfuncties beter functioneren.

Door middel van Chineng Qigong oefeningen kan de client zelf een bijdrage leveren aan zijn of haar herstel. In overleg kan er een afspraak worden gemaakt voor een Chineng les en wordt daarbij door mij de betreffende oefening aangeleerd die bijdraagt aan het herstel van de te behandelen klacht.

Chineng Qigong groepslessen zijn wekelijks met uitzondering van de schoolvakanties.